Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2016 16:01:44 - Zajac

ochrana

Mám pocit, že vy byste nás nejraději odstřihli od zbytku světa, což by nás možná ochránilo, i když zatím se k nám uprchlíci nehrnou, takže není před čím, ale proč také neřeknete B? tedy nevýhody, které z toho plynou? Jako příklad lze uvést ztížené cestování. Řada lidí v příhraničí třeba dojíždí za prací do Německa nebo na jihu do Rakouska.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2016 4:21:47 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za Váš dotaz.
Pokud by jste si přečetl program našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD), třeba v oblasti "zahraniční politika" anebo v části "Česká republika-náš bezpečný domov, naše úspěšná budoucnost", tak byste zjistil, že cílem hnutí není odstřižení od zbytku světa, ale naopak hledání jiných formátů spolupráce, ať již např. v rámci V4, anebo ve frakci ENF (Evropa svobodných národů), kde jsou zastoupeny takové strany jako francouzská Front Nationale s Marine Le Pen v čele, anebo rakouské FPO s Hansem Christianem Stracherem a Norbertem Hoferem. Nevýhody vystoupení z EU se například na "brexitu" nepotvrzují, spíše naopak. Navíc po případném vypsání referenda o vystoupení z EU následuje jednání s jednotlivými státy o podmínkách vystoupení. Jinými slovy, co si jednotlivé státy vyjednají, to potom mají. I nadále by u nás platila minimálně smlouva EFTA, která platila do roku 2004, tedy do doby vstupu naší republiky do EU. Svoboda pohybu osob, služeb, kapitálu je společná politickým stranám sdruženým v rámci již zmiňované frakce ENF. Vše ostatní v rámci EU je však zbytečné a omezuje suverenitu jednotlivých států. Takže Vaše obavy např. ze stíženého cestování po případném vystoupení naší vlasti z EU nejsou oprávněné.