Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2016 8:30:31 - Valentin Dobrotivý

Chodím často do venkovské hospody ........

Dobrý den. K článku uvedenému v titulku - resp. k propagandě. První její záchvěv jsem zpozoroval v době ukrajinské plynové krize, když ČT tvrdila, že Rusko zcela uzavřelo plyn do Evropy a ve svém vysílání ukázala mapku sítě evropských plynovodů, ze které bezostyšně vymazala severní větev plynovodu z Ruska přes Bělorusko a Polsko. Ve skutečnosti touto sítí plyn proudil dál, protože Bělorusové ani Poláci (na rozdíl od Ukrajinců) plyn nekradli. Dle dnešních měřítek propagandy by byla tato lež ČT pravdou a ten, kdo bude tvrdit, že severní větev existuje, je ruský agent, kterého je třeba mít na zřeteli. Stejné nesmysly přinášela ČT i v ukrajinské válce. Např. v době, kdy separatisté obklíčili a rozprášili ukrajinské jednotky u Ilovajsku, informovala ČT v goebelsovském duchu o hrdinných vítězstvích ukrajinské armády. A podobných nesmyslů přinášely české sdělovací prostředky více. Myslíte si, že bojovat proti ruské propagandě propagandou, špiclováním a cenzurou je to pravé ořechové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2016 10:58:27 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,za tvrzení, že existuje severní větev, snad nikdo nikoho nepovažoval za ruského agenta. Severní trasa plynovodu je známá věc a v médiích ji nikdo nepopírá. Můžeme samozřejmě diskutovat o tom, jak přesně informovala česká média o ukrajinské krizi. To ale nic nemění na skutečnosti, že existuje řada serverů, které aniž si to lidé uvědomují, šíří jednostranně prokremelskou propagandu snažící se podkopat důvěru lidí v demokratické zřízení, a proto jí není možné nechat bez adekvátní reakce. Myslím, že alespoň v ČR se Vy ani nikdo jiný cenzury ani špiclování obávat nemusíte a informace může každý čerpat z jakéhokoli zdroje. Každý má možnost volby, jaká média bude sledovat.
S pozdravemTomáš Zdechovský