kvalita potravin
Má Jurečka pravdu, když tvrdí, že stát nemůže určovat normy na prodej výrobků na našem trhu, a že může pouze určovat normy našim výrobcům? A nešlo by vytvořit nějaké značení potravin, u kterých víme, že se v cizině prodávají v jiném složení a kvalitě? Prodejci se to totiž snaží maskovat, a když můžou fungovat značky na kvalitní produkty, proč ne naopak? A třetí dotaz. Proč nezařídíte větší osvětu o kvalitě potravin? Samé pořady o vaření, ale ne o stolování, kvalitě potravin. Normální člověk ani nerozumí tomu, co je na obalu psáno. Děkuji, Líba
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
14.07.2017 11:22:28 - Ing. Josef Kott
S panem ministrem souhlasím. Jako spotřebitel kupuji pouze potraviny s ověřeným certifikátem o kvalitě, jako je třeba Klasa, regionální výrobek, Chráněné označení původu a nikdy nekupuji nejlevnější potraviny. Toto bych doporučil každému, kdo má zájem o kvalitní potraviny. Program o osvětě v oblasti potravin zařídit neumím, ale myslím si, že o kvalitě potravin se mluví velmi často, jak v rozhlase, tak v televizi.