Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2017 8:16:12 - Damph

Kapitán lodi - EU

Když EU přirovnám ke kapitánovi lodě, tak jaktože tento kapitán nezahajuje řízení o potrestání námořníků kteří jsou u místa kde je v lodi díra (Itálie), ti nechávají vodu proudit dál, neplní své povinnosti (vyřizování žádostí o azyl) a místo toho raději tento kapitán zahajuje řízení o možném potrestání dalších námořníků, kvůli údajné nesolidaritě, kteří odmítají tuto vodu přijímat (státy Visegradu). Každý normální kapitán se snaží své lodi pomoci, ne ji topit. Dočkáme se někdy zahájení řízení kvůli neplnění povinností s Itálií? Vážně si myslíte že Vám to budeme věřit že EU s námi nemá zlé úmysly?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2017 13:04:20 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Vážený pane Černochu,EU lze hodně těžko přirovnávat ke kapitánovi lodě, protože se na jejím řízení podílí i samotná posádka. K samotné Itálii lze nyní říci jediné: Přístup Itálie jsem mnohokrát kritizoval. Nyní jsem ale rád, že Itálie začala pozdě, ale přece opravdu jednat a dělá vše pro potírání pašeráctví i nežádoucí činnosti nevládních organizací, které jim bohužel pomáhají, ať už vědomě či nevědomě.S pozdravemTomáš Zdechovský