Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2017 14:40:36 - Linda Švábová

uprchlíci

Kdybychom si žili lépe, jako třeba na západě, nemyslíte, že bychom byli k uprchlíkům tolerantnější? Jak ale lidem vysvětlíte, že když nejsou peníze pro potřebné občany, jsou peníze pro migranty? Vím o případech, kdy cizinec za stejnou práci bere víc peněz než Čech, protože jinak by nemakal.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2017 20:28:58 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, paní Lindo,opravdu nevím, nakolik je blahobyt předpokladem pro toleranci vůči uprchlíkům. Určitě ale platí, že blahobyt může být v kombinaci se vstřícnou přistěhovaleckou politikou velkým magnetem pro migranty (včetně uprchlíků), jak to ostatně dobře ukazují příklady Německa a Švédska, kde nyní přebývá mnohonásobně více uprchlíků, než v Česku. 
Nemyslím si, že  by bylo málo peněz na potřebné kvůli uprchlíkům. Už proto, že počet uprchlíků je u nás jen velmi nízký a určitě by se dala najít i celá řada dalších důvodů pro vyvrácení zmíněného tvrzení.
Pokud jde o Vámi zmíněné případy, kdy cizinec bere za stejnou práci vyšší mzdu, než Čech, jedná se o záležitost, která nemá se záležitostí uprchlíků prakticky nic společného. Tito cizinci se rekrutují především z řad ekonomických migrantů, resp. nic nenasvědčuje tomu, že by bylo mezi nimi větší množství lidí prchajících před válkou či pronásledováním. Vyšší mzdy pro cizince proto nelze svádět na uprhlíky či uprchlickou krizi.  S pozdravemTomáš Zdechovský