Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2017 12:46:03 - Mrazík

naše obrana-pokračování

Dobrý den, děkuji za obsáhlou odpověď. Jen mi není stále jasné, proč, když proti našemu členství v NATO nic nemáte, nepovažujete důležité, abychom vůči NATO splnili své závazky a proč upřednostňujete budování vlastní armády před kolektivní obranou.? Já totiž dost pochybuji, že bude mít stát tolik peněz, aby vybudoval vlastní armádu, které by nás delší dobu byla schopna bránit. Nic proti vojákům. Druhá věc, proč je pro vás podstatné, abyste měli k vyslání vojáků mandát RB OSN?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2017 18:42:16 - Ing. Radovan Vích
 Dobrý den, 
vůči NATO a její agresivní politice máme v SPD spoustu výhrad! Měla by se tato organizace vrátit ke svému původnímu účelu - zabezpečení kolektivní obrany členských států. Předsunuté síly NATO do pobaltí jsou zkoušením trpělivosti prezidenta Putina (Kaliningrad). Závazky se plnit mají. Dávat ze dne na den armádě 2% HDP je nesmysl - nemá schopnosti akvizice účelně vstřebat. Zkušenosti z roku 1938 a 1968 nás v SPD utvrzují, že západní spojenci tehdy zklamali a není žádná záruka, že by tak neučinili znovu. Z toho pramení i záměr mnohem více budovat schopnosti dlouhodobé vlastní obrany našeho území naší armádou. Tyto schopnosti dnes armáda nemá. Je logické, že na armádu by musely být v tom případě vynakládány mnohem větší částky ze státního rozpočtu. Proto bychom uvítali vznik a členství v nějaké jiné organizaci zabezpečující kolektivní obranu společně s našimi sousedy (V4+). Koncept budování společné evropské armády ale touto alternativou není. Co se týká operací posvěcených rezolucí RB OSN - tato operace je legitimní a obhajitelná. Pokud se jedná o účast v operacích bez mandátu RB OSN, nese tato operace všechny známky agrese, chcete-li okupace,  se všemi důsledky a případnými následky (krevní msta, odplata, teroristické útoky v naší zemi popřípadě v zemích odkud vojáci pocházejí, atd.).
Hezký večer