Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2018 18:23:01 - koudyy

mírové řešení

Dobrý den a díky za reakci. Píšete v ní, že úder zcela nezmírní bezpečnostní napětí na středním východě a ve světě. Co tedy očekáváte dál? A co myslíte tím mírovým řešením? Já se o zahraniční politiku moc nezajímám, ale nesnaží se o to politici už dlouho? Co tomu mírovému řešení brání?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2018 20:09:40 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,vývoj v Sýrii je běh na dlouhou trať. Bašár Asad je legitimní prezident Sýrie a bez něho to nepůjde. Navíc válečný konflikt řeší v Sýrii v boji proti ISIL Irán a Rusko a bez nich to nepůjde také. Jsou zde různé zájmy, probíhají různé operace, dezinformační kampaně atd. Situace je nepřehledná a vojenský zásah USA, GBR a FRA proti údajnému použití chemických zbraní Asadem proti svému civilnímu obyvatelstvu nebylo dosud OPCW prokázáno. K mírovému řešení by mohla přispět naše ambasáda v Damašku, která by mohla být iniciátorem kulatého stolu se všemi hráči, tedy USA, RF, FRA, GBR, Iránu, Turecka, Sýrie, Izraele, Jordánska a Sýrie. Následným mírovým řešením by zřejmě byl plán rozsáhlé obnovy země po vítezství nad ISIL za přítomnosti modrých přileb.