Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2018 15:40:21 - Karsík

daně

Dobrý den. Já to nechápu. Proč by měl někod být oceněn za to, že platí vysoké daně? Viz článek https://www.kurzy.cz/zpravy/457330-resort-financi-ocenil-dvacet-nejvyznamnejsich-platcu-dane-z-prijmu-pravnickych-osob/. Platí je přeci na základě toho, kolik si vydělá, takže když platí vysoké daně, vydělává asi dost. Ocenění si podle mě zaslouží ti, co třeba nad rámec daní podporují různé dopročiné spolky, charity nebo třeba nějak talentované jedince. Možná byste mi to jako pravičák a zastánce živnostníků mohl vysvětlit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2018 20:55:16 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, 
stejně jako Vy si myslím, že si zaslouží ocenění především ti, co dělají něco nad rámec svých povinností. Toto „ocenění“ považuji za zbytečné i přes to, že jde spíš o zavedenou symboliku a pro oceněné je to hlavně PR. Na druhou stranu mi ze strany Ministerstva financí vadí daleko více jiné aktivity, jako například provozování Účtenkovky.