Proč máme jíst nevědomky HALAL?
V jedné restauraci jde pravidelně vidět že používají maso upravené podle islámského práva - pravidelně vyhazují krabice od Qualiko halal - http://www.qualiko.ua/. Jak je možné že například alergeny musí být všude v restauracích vypsány ale maso poražené rituálním způsobem HALAL nikoli? Třeba zde lidem vadilo že by takto upravené maso měli jíst: https://ekonomika.idnes.cz/prodej-halal-kurete-v-bille-ddm-/ekonomika.aspx. Myslíte že je správné řešit to v restauracích tak že se to hostům zamlčí? Nemyslíte že by bylo správné navrhnout upravu zákona aby na konzumaci takovéhoto masa byli lidé upozorněni?František Černoch
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
je pravdou, že se zveřejňují alergeny kvůli preventivní ochraně zdraví návštěvníků restaurací. Konzumovat maso z porážených zvířat způsobem Halal (tzn. bez omráčení zvířat) nemusí být lidem příjemná a tuto informaci by měli mít. Já jsem spíš překvapen, protože jsem se s něčím podobným dosud nesetkal a o ničem takovém neslyšel. Restaurace, které takové maso nabízejí, tuto informaci naopak zveřejňují, protože se zřejmě soustředí na klientelu, která takové maso vyhledává.