JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2018 9:37:55 - melancholik

Průtahy v řízení

Pane ministře, jako penzionovaného vyšetřovatele PČR mě silně znepokojuje neobvyklá trpělivost, či spíše neochota dozorujícího státního zástupce cokoliv konat a případně kvalifikovaně rozhodnout v trestní „kauze Čapí hnízdo“, v níž je m.j. obviněným současný předseda vlády ČR. Může státní zastupitelství zdůvodnit, z jakých kvalifikovaných důvodů opakovaně toleruje vyšetřovateli Nevtípilovi zjevnou nečinnost? Je schopen cokoliv doplnit jako důkaz, jestliže ani po dvou letech(!) není schopen vyhotovit návrh na podání obžaloby? Děkuji.
Nejsem oprávněn podat stížnost na průtahy ve vyšetřování, jen jako profesionála mě vážně zajímá, jak se věci mají.
„Právo na projednání věci bez zbytečných průtahů, resp. právo na vyřízení věci v přiměřené lhůtě, je nedílnou součástí práva na spravedlivý proces garantovaného Listinou základních práv a svobod. Pokud jde o posuzování délky řízení a její přiměřenosti (resp. nepřiměřenosti), ta je vždy zkoumána s ohledem na konkrétní okolnosti případ

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.