Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2019 12:28:05 - Tomáš 24.7.

Dobrý den pane europoslanče

dočetl jsem se, že Norské království poskytlo dar soudu ve Štrasburku. Netušil jsem že jsou soudci chudí. Myslel jsem, že jsou velice slušně placeni, aby byli nezávislí, neúplatní a tak dále. Nedá se spíše než o daru hovořit o pokusu o korupci (což je doufám trestné)? Stále věříte v právní stát, dodržování mezinárodních smluv a obecně spravedlnost? (nemyslím tu Boží)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2019 13:19:41 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, pane Tomáši,rozhodně nejste jediný, koho napadají podobní myšlenky. Nikdo sice nemůže Norsku zakazovat dávat dary, nicméně vzhledem k načasování (ESLP uznal 26 stížností a Barnevernet) samozřejmě vyvolává tento "dar" pochybnosti o skutečných motivech. K Vašim otázkám zatím můžu říct jediné: Myslím, že budeme více vědět poté, co ESLP rozhodne v kauzách rodičů. Evě Michalákové i dalším rodinám je třeba držet pěsti a doufat, že soud rozhodne spravedlivě a nezávisle na norské finanční podpoře.
Záležitosti se věnuji mj. v článku zde: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=722634S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský