Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2020 11:58:25 - Tedy

Opatření

Pane Zdechovský,tvrdě kritizujete vládu,že selhala. No asi ano. Můžete mi tedy říct, jak konkrétně vy europoslanci a EK jste instruovali včas a s předstihem vlády zemí EU, aby neselhaly? Brusel přece vyzýval ke společnému postupu a opatření vlády ČR kritizoval, takže tedy ta opatření,která česká vláda samostatně udělala byla špatná? Vy jako europoslanec určitě máte přístup k metodikám a doporučením EK, kdy konkrétně jste informoval vládu ČR o opatřeních, které má zavést, aby nedošlo k selhání? V prosinci, v lednu? Nikdy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2020 20:09:09 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,možná budete překvapeni, ale těch opatření jsme přijali hodně. Doporučuji si zvláště pozorně přečíst tento text:
Zvláště dnes můžeme z mnoha stran slýchat mýtus o tom, že Evropská unie v boji s krizí způsobenou novým koronavirem vůbec nic nedělá. Je proto třeba jasně říct, že zdravotnictví není v kompetenci EU, ale národních států. A pokud někdo selhal, tak to byly vlády členských států, které šíření viru podceňovaly a nechtěly společně koordinovat postup. Ale to nikdo nechce slyšet.
https://www.info.cz/nazory/zdechovsky-ministr-vojtech-usvedcen-z-dalsi-lzi-odmitl-spolecny-nakup-rousek-44646.html
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský