JUDr. Pavel Blažek, Ph.D.

  • ODS
  • ministr spravedlnosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.09.2012 16:55:03 - Jiří P.

Podvody zkrachované IFP a jejich pokračování


Vážený pane ministře,
píši Vám abych Vás upozornil na počínání firmy Institut Finančního poradenství. Tyto řádky jsou také určeny těm, kteří jakýmkoli způsobem této podvodné firmě naletěli. Tato firma pod vedením pana Jaromíra Tichého svými nekalými praktikami podvedla stovky lidí, zejména mladých studentů a doplatili na to též jejich rodiče když za ně museli a musí platit podvodníkům typu pana Tichého nemalé částky. Nechť je to varováním hlavně pro mladé lidi.
Tato firma... "uzavírala se svými klienty, kterým zprostředkovala pojistnou smlouvu a kteří pro ni měli zájem vykonávat zprostředkovatelskou činnost v pojišťovnictví ve formě vyhledávání nových zájemců o pojistné produkty a zájemců o výkon zprostředkovatelské činnosti v pojišťovnictví, nepojmenované smlouvy dle § 51 občanského zákoníku, jejichž předmětem byl závazek klienta hradit po dobu prvních dvou let trvání jeho pojistné smlouvy lhůtní pojistné ve výši 2 000 Kč měsíčně, a tento závazek zajišťovala tím, že klientům předkládala k podpisu směnku vlastní bez protestu znějící na směnečnou sumu až do výše 48 000 Kč a dále v téže nepojmenované smlouvě stanovovala pro případ výpovědi pojistné smlouvy ze strany klienta smluvní pokutu ve výši 24 000 Kč nebo 48 000 Kč;
Používala klamavé obchodní praktiky uvedené v § 5 odst. 1 písm. a) a c) zákona o ochraně spotřebitele, když v průběhu prezentací svých služeb klientům prostřednictvím svých podřízených pojišťovacích zprostředkovatelů nepravdivě přirovnávala investiční životní pojištění ke spoření a zamlčovala jim informaci o výši odkupného v případě ukončení pojistné smlouvy v prvních dvou letech jejího trvání.
Uzavírala s osobami se zájmem vykonávat pro ni zprostředkovatelskou činnost v pojišťovnictví ve formě vyhledávání nových klientů a nových zájemců o zprostředkovatelskou činnost v pojišťovnictví nepojmenované smlouvy dle § 51 občanského zákoníku, které v čl. II obsahovaly právo těchto osob na peněžitou provizi za získání v pořadí druhého a každého dalšího zájemce o výkon zprostředkovatelské činnosti v pojišťovnictví.
T e d y p o r u š i l a:
- ustanovení § 26 odst. 2 písm. c) zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích, když vyžadovala od osob, které se měly podílet na její zprostředkovatelské činnosti v pojišťovnictví složení vstupního poplatku jako podmínky výplaty příštích odměn za tuto činnost
- zákaz používání nekalých obchodní praktik stanovený v § 4 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele;
- ustanovení § 26 odst. 2 písm. d) zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích, když odměny osob, které se měly podílet na její zprostředkovatelské činnosti v pojišťovnictví, odvozovala od získání dalších osob pro tuto činnost, které takto získala".... píše se v rozhodnutí České národní banky od které dostala pokutu 6 000 000 korun.
Drzost a zlodějská sprostota pana Tichého však pokračuje. I přes krach jeho firmy nadále pokračuje ve své nekalé činnosti zejména na vyškovsku i když s poněkud jinou taktikou. Zápisné již není 2000 Kč ale 500 Kč. Za nově získané klienty však neplatí, pokud nepodepíší pojistnou smluvu. Tuto zprávu od jedné studentky z Vyškova budeme ještě aktualizovat. Jeho staronové aktivity můžete vidět na jeho webu http://www.plotice.wz.cz/ a již na jeho praktiky naletěla řada mladých studentů.
Nejhorší je, že pan Jaromír Tichý rozprodává údajné pohledávky těch kteří mu naletěli v bývalé IFP, včetně směnek. Jednou takovou firmou je DAIMLER s.r.o. jíjíž sídlo byste na uvedené adrese: Příkop 843/4, 602 00 Brno těžko hledali. Nikdo tam o takové firmě ani neslyšel. Daleko aktuálnější je adresa této firmy: Lipenská 11/7, 772 00 Olomouc, což je bývalá kancelář IFP a vedoucím pohledávkového oddělení je František Vrba.
....."Současně Vás upozorňujeme, že pokud uvedenou částku řádně a včas neuhradíte budou Vám účtovány poplatky ve výší 600 Kč za každou další upomínku, úroky z prodlení a v případě soudního vymáhání i náklady advokáta a exekutora."...... píše v dopisech pan Vrba.
Co bude ještě v tomto "zlodějstátu" ještě možné ?
Velmi uvítáme Váš tvrdý přístup a potřebné sankce vůči této podvodné firmě a jejím představitelem panem Jaromírem Tichým. Je to smutné, ale bohužel naše společnost a hlavně naši státní představitelé, vláda, parlament proti tomu nic nedělají. Naopak je podporují. Proto jsou u nás "taképodnikatelé" typu pana Tichého, kteří vydělávají ne tím, že by vytvářeli hodnoty prospěšné tomuto státu a lidem, ale podvodným jednáním na hraně zákona zneužívají nezkušenosti hlavně mladých lidí, kteří si chtěli přivydělat. Na lživé, profesionálně vedené argumenty pracovníků této firmy, jejíž cílem bylo dosažení podpisu Životního pojištění, což si může dovolit málokdo, doplatily stovky lidí a nejen mladých, ale například matky samoživitelky a pod. "Co není výslovně zakázáno, je povoleno" a tak u nás v Česku platí, že zloděj a podvodník je také „úspěšný podnikatel“ a nejde jen o Jaromíra Tichého.
Vážený pane ministře,
Budete se tím zabývat ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.