Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2020 13:18:57 - Horus

handicap, invalidní důchod, ztp

Jak má podle vás člověk s fyzickým postížením horních končetin získat práci, když zaměstnavatel nechce ani člověka s jednou postíženou horní končetinou (samozřejmě důvodem je zisk)? A podle tvrzení úřadů nesplňuje tabulky ani jeden typ, které jsem tu jmenoval pro získání ZTP/ZTPP. A také jsou podle zdravotní komise jsou tito lidé pracovně způsobilí. Proč tito lidé nedostanou plný invalidní důchod? Tyto informace mě potvrdili lidé v Prostějově.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2020 11:13:21 - Jana Maláčová
Dobrý den, děkuji Vám za zaslaný dotaz. Postižení, které popisujete, je při hledání vhodného zaměstnání určitě omezující. Nemohu mluvit za zaměstnavatele, ale vím, že Lékařská posudková služba posuzuje každý jednotlivý případ individuálně, stejně jako případný nárok na invalidní důchod. Pokud s rozhodnutím komise nesouhlasíte, můžete se samozřejmě odvolat ke komisi na MPSV, kde toto rozhodnutí velmi rádi přezkoumáme.