Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.04.2021 15:38:21 - občan-tazatel

Co sledujete tím, že chcete teď nechat padnout vládu?

Nemyslíte, že se vám tento krok může vymstít? Podle mě je třeba řešit důležitější věci a volby jsou beztak za chvíli. Navíc, i kdyby vláda nezískala důvěru, co si představujete, že by se dělo dál? Stejně by byl Babiš dál premiér a vláda by fungovala v demisi dál (podle Zemana). Nebo vy fakt věříte, že by on přistoupil na to, aby jmenoval nějakou vládu odborníků, co mu navrhnete? Promiňte, ale kde to poslední roky žijete? PS: Není vám divné, že se k vám zbytek opozice nechce moc přidat? Asi ví proč.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2021 21:17:46 - Ing. Petr Beitl
Dobrý den,vyslovení nedůvěry vládě je symbolickým krokem, který ukazuje, že s nesmiřujeme s tím, kam vláda zemi vede.  Mám za to, že už bylo natropeno dost škody a každý měsíc vládnutí může způsobit škody další. Po poslední výměně ministrů zahraničí a zdravotnictví se také ukázalo, že vláda je více v rukou Miloše Zemana, než Andreje Babiše. Ten udělá vše co si prezident přeje, aby si udržel jeho podporu do dalšího volebního období. A to je vzhledem k postojům prezidenta velmi nebezpečná situace. Souhlasím s tím, že čas na to, aby tato akce měla význam, se dramaticky krátí a pokud nechceme předčasné volby v létě, což nechceme, zbývá nám pár týdnů. Další důležitou podmínkou je schválení volebního zákona, což by mělo proběhnout na přelomu dubna a května. Rozhodně budeme nadále jednat s ostatními stranami a nevyhneme se ani jednání s prezidentem. Pokud scénář nedůvěry vládě, eventuálně předčasných voleb spustíme, musíme vidět na jeho konec. Petr Beitl