Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2012 15:54:25 - Hans.američan

Optimismus a strašení

Pane Dolejši já nikoho nestrašim, naopak. Peníze co jdou z německých filiálek zpět do Německa budou použity v zemích kde si filiálky němci koupili nebo vybudovali, takže se životní úroveň občanů rapidně zvýší. Váš optimismus nesdílím, jak chcete konkurovat v globálnim světě, když je evropa řízená socialisticky? V Řecku nesmíte vyhodit státního zaměstnace, myslíte, že se budou snažit? Dokud u nás nepodnikali zahraniční řetězce tak jsem měl firmu a měl jsem se fantasticky, nyní jdou moje peníze do německa protože u nás podnikaj němci.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2012 23:27:37 - Ing. Jiří Dolejš

Zmezinárodnění ekonomiky je objektivní skutečnost - otázka zní co s tím. Zisky samozřejmě odchází vlastníkům kaptálu a ti jsou ze všech možných azimutů. Např. u bank v ČR tzv. velká trojka pochází z Rakouska, Belgie a Francie. mJosut ut samozřejmě ji Korejci, Němci, Italové, Rusové atp atp.

Malá země jako je naše je v této hře slabá. Obranou v prvé linii je zdanit tyto zisky aby tu aspoň něco zůstalo. A obecně je to o pravidlech, které v našem společném hospodářském prostoru mají platit. To nejdůležitější (finační sektor) má šanci na regulaci na té nadnárodní úrovni. To je realita.