Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2023 11:17:49 - já Stanislav

Kolik je čistý plat politiků?

Myslím včetně náhrad, peněz na asistenty atd.? A nemyslíte, že by se to mělo sjednotit do jedné částky Takhle se pořád debatuje o platech, ale už málokdo říká, že k platu berete další peníze a nikdo neví, kolik

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2023 11:58:21 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. Ano, bylo by dobré, kdyby se zveřejňovala celá částka. Problém je v tom, že náhrady jsou různě vysoké podle toho, z jaké dálky dojíždí do Prahy. Další ukazatel by mohl být, jak je poslanec aktivní.  Bylo by zajímavé, kdyby novináři zjistili, jak jednotliví i méně aktivní poslanci čerpají finance na své poradce, právníky, odborníky, když sami nic nenavrhují. Já tyto prostředky čerpám ale určitě né do poslední koruny. Sám jsem aktivní, někdo o mě říká, že jsem až hyperaktivní, předkládám návrhy. V tomto mám svědomí naprosto čisté. Nelze jednoduše říct, že jsou politici placeni moc nebo málo. Já sám jsem si před vstupem do politiky vydělal víc než jako poslanec.

Patrik Nacher