Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2023 14:48:45 - paterbauer

Zdravím.

Jana Bobošíková upozornila, že SPD podpořila například udělení státního vyznamenání soudkyni, která se zasadila, že jako rodiče budou v rodném listě dítěte uvedeni dva gayové, dále podpořila udělení řádu Bílého lva Petru Pithartovi nebo vyznamenání matky i sestry bratrů Mašínů. Otázka zní, jaký jste k tomu měli důvod. Děkuji za odpověď. Už jsem se ptal několika vašich poslanců ale každý se odpovědi vyhýbá.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Zdenička

Odpověď

11.06.2023 9:27:16 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,
Poslanecká sněmovna PČR letos projednávala více než 150 (!) návrhů na udělení státních vyznamenání. Poslanci hnutí SPD nepodpořili udělení státních vyznamenání mj. např. Šimonu Pánkovi, Pavlu Rychetskému, skupině bratrů Mašínů. kteří vraždili atd. Každý návrh jsem já osobně posuzoval v celém komplexu dané osoby, tedy co vykonali za celou svou životní dráhu, čeho dosáhli a nikoliv pouze za jejich jednotlivé výroky, na které každý může mít svůj vlastní názor. Každopádně jsem hlasoval podle dostupných veřejných informací, svých znalostí, vlastního úsudku a svého svědomí.