Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2023 16:24:14 - Martin Beneš

Spojenectví

Myslíte, že kdyby nás Rusko napadlo jako Ukrajinu, protože u něj jeden nikdy neví, bez západních spojenců bychom se neubránili? Neukázala válka na Ukrajině, že je spojenectví třeba? Mně se také v mnoha ohledech nelíbí americká politika, ale nebýt USA, kdo ví, jaký by byl nejen náš osud.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2023 13:48:50 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den pane Beneš,
nemyslím si, že by nás Rusko napadlo, protože na tom Rusko nemá zájem. Rusko má oprávněné obavy o rozšiřování států NATO směrem k jeho území a agresivní politikou NATO. Je potřeba to vidět i v souvislosti co se dělo na Donbasu vůči ruským menšinám od roku 2014, porušování tzv. Minských dohod, atd. To, co udělal Putin je za hranou, ale nelze Rusko, které je 1/6 světa, vymazat z mapy. Je to stát, díky němuž bylo poražené nacistické Německo. Je to zároveň jaderná velmoc s obrovskou zásobou nerostných surovin a s obrovským trhem a je potřeba už plánovat co bude po konfliktu. Je potřeba v první řadě budovat vlastní obranné schopnosti. V rámci Evropy také vzniká spolek tzv. neutrálních zemí, které nechtějí bezpečnostní záruky pro Ukrajinu (Rakousko, Irsko, Malta, Kypr). Jsem přesvědčen, že je to lepší cesta, vedoucí k mírovým jednáním a ukončení konfliktu, než ta, kterou volí vláda Petra Fialy.
S pozdravem