Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2023 17:14:53 - Janina L.

Mzdy

Nemyslím si, že Ukrajinci berou lidem práci, ale problém je, že oni jsou levnou pracovní silou a to pak má negativní dopad na mzdy všech a řada lidí pak (pokud chce pracovat) musí dělat za podprůměrnou mzdu. Proč toto nikdo neřeší?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Kritická, Sascha, Majoránka, tomsik1, mamcaRBK, pion, evenak, Jindr, Pavel z Mostu, Jirka 59, stanl, Kitty, Vida, Pavel Janu, Kunamila, Alena F., lakomec, jivav, eva41, Jája1, Lilith.li, kevals, Pamětník2, martinstanislav, Josef Říha, Nelinka Zelinka, klekipetra02, Laaadik62, ptata, Venda3, JirkaDědek, CONFEDERANT, buližník, Vlad IV, Jan Dvořák

Odpověď

22.12.2023 11:23:46 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. Za prvé existuje minimální mzda. Pokud je odměna nižší než minimální mzda, tak s tím nic neuděláte. Pokud jsou lidé ochotni i za těchto podmínek u nás pracovat, tak neexistuje žádný důvod, jak zaměstnavateli nařídit, aby jim vyplácel vyšší mzdu. Myslím si, že Ukrajinci pracují v oblastech, kde čeští občané o tu práci nejeví zájem. Není možné do nekonečna si diktovat podmínky, které si sám tímto způsobem nastavuje trh práce.

 Patrik Nacher