Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2024 11:23:11 - Jáchym Grál

Sociální sítě

Dobrý den, proč se neřeší nebo pokud ano, tak jak, že někdo vyhrožuje na sociálních sítích a projde mu to? Nedošlo zde k selhání? Je tu boj proti dezinformacím, hlídá se, zda někdo nemá jiný názor než ,,ten správný", zda nekritizuje menšiny apod, ale pak projdou takové výhružky jako u vraha z FF? A ještě jedna věc, není jeho počin teroristickým činem? Podle mě ano. Děkuji za vysvětlení

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

amazonie

Odpověď

28.01.2024 11:28:41 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Vyhrožování na sociálních sítích by mělo být sledováno ze strany orgánů Ministerstva vnitra. Máte pravdu, že to neprobíhá tak, jak by mělo, ale je to případ od případu. Pokud dnes někdo vysloví svůj názor, který není v souladu s vládním postojem, tak je dezolát, pro ruský troll, podporovatel Putina anebo Chcimír. Přitom sledování příspěvků střelce z FF UK na sociálních sítích bylo evidentně vyhodnoceno špatně, nebo vůbec. Jestli činnost šíleného střelce byl anebo nebyl teroristickým činem, to v současné době posuzují orgány činné v trestním řízení, přičemž MV a Policie ČR odmítá některé informace sdělit s tím, že si tyto informace vyhradil státní zástupce. Jinak se o této věci zmiňuji ve svém aktuálním článku na PL (Ministerstvo vnitra v ochraně měkkých cílů trestuhodně zaspalo).  
Mějte se fajn