Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2024 10:51:49 - Vítězsalv M.

hlasy zemřelého

Narazil jsem zde na váš komentář k započítání hlasu zemřelého u voleb. Napadlo mě, jak je to teď? Co když někdo odvolí a zemře ještě dřív než dojde na sečtení výsledků? Je vůbec reálné, aby se to komise dozvěděla dřív, než výsledky sečte? Souhlasím s tím, že započítávat hlasy zesnulých je nesmysl, ale otázkou je, zda to jde uhlídat, a zda to má nějakou váhu. Předpokládám, že k tomu dojde max v jednotkách případů, pokud vůbec.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Vychechtaná, Fišer, Sascha, tomsik1, Julie., fando, Dahlie, amej, furtkecal, Bukowski, Pamětník2, Martin L, LadT, Pavelyar, Fanek

Odpověď

03.04.2024 13:22:15 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. U klasické volby se může stát, že někdo v pátek odvolí, v sobotu zemře a ten den se zavřou volební místnosti i s jeho hlasem, který se započítá. U korespondenční volby můžete hlasovat třicet dnů před volbami. Já říkám, že je nefér, aby někdo hlasoval měsíc dopředu, před zahájením voleb. Když dojde k úmrtí den předem, jak jsem uvedl na začátku, je velký rozdíl, než když se to stane měsíc dopředu. Pokud by se korespondenčně hlasovalo den před volbami, tak by mě to přišlo v pořádku.

Patrik Nacher