Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2024 10:26:47 - StroubilL.

Proč volit SPD?

Zatím jste se nedostali do vlády a z opozice toho moc neprosadíte. Kdyby byla možnost být ve vládě s ANO, šli byste do toho? Sami mít většinu nikdy nebudete a nikdo jiný s vámi do koalice nechce. Nebo se pletu? A co si myslíte o straně PRO?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

hajdali

Odpověď

25.02.2024 23:53:41 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Je potřeba si uvědomit, že roztříštěností vlasteneckých sil 1 milión hlasů při posledních volbách do Sněmovny propadl a paradoxně to umožnilo pětikoalici pomocí změny volebního zákona panem Rycheckým sestavit vládu. 
Hnutí SPD má ambice být součástí vlády odborníků, která vzejde z příštích voleb. Postupně představujeme odborníky i mimo náš poslanecký klub, kteří mají dostatek profesních zkušeností a schopností být ministry. 
Samozřejmě bude záležet na konkrétních výsledcích voleb, které jsou za rok a půl a do té doby se stane v politice milión věcí. Jediným možným koaličním partnerem přes všechny názorové rozdíly je pro SPD hnutí ANO, které jak se v současnosti zdá bude vítězem příštích voleb a bude tak zřejmě sestavovat vládu. Spolupráci hnutí ANO opakovaně nabízíme.
Strana PRO podle dosavadních trendů volebních preferencí nemá předpoklady získat nad 5 % z celkového počtu platných hlasů a proto volit toto uskupení bude hlasem, který propadne. Důvodů, proč PRO neuspěje je více.
Mějte se fajn