Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2012 12:13:47 - eda rybák

Odpověď na dotaz ohledně reformy zdravotnictví

Dobrý den, mohu se zeptat, jakým způsobem se budete v senátu věnovat zdravotnictví a péči o seniory, jak uvádíte na svých stránkách? A co nyní říkáte na reformu zdravotnictví, kterou se např. prodlužují dojezdové doby sanitek, ruší se nemocniční lůžka…Děkuji za odpověď a přeji hodně štěstí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2012 14:23:53 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

Budu dělat vše, co mi funkce senátorky umožňuje, tj. především sledovat zákony, které se zdravotnictví a péče o seniory týkají. Jsem také od počátku v kontaktu s občany z mého volebního obvodu a reaguji na jejich podněty (v této souvislosti například ve věci valorizace důchodů).

Pokud jde o reformu, domnívám se, že by neměla být prováděna na úkor kvality péče, což se obávám zčásti děje. Je chvályhodné, že zastánci reformy hovoří o posílení možnosti volby lékaře a zamezení situacím, kdy zdravotnické zařízení pacienta odmítne. Podoba tzv. úhradové vyhlášky pro rok 2013 a plánované rušení lůžek nicméně svědčí spíše o opačném trendu. Souhlasím s Vámi, že pokud má být jedním z výsledků reformy dojezdová doba rychlé záchranné služby 20 minut a to dokonce jen v 95 % případů, budí to přinejmenším pochybnosti.

Mohu Vás ujistit, že dění kolem reformy sleduji a usiluji o minimalizaci jejích negativních dopadů.

Eva Syková