Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2024 10:47:01 - Martin Kramný

mír

Dobrý den, SPD tvrdí, že je třeba přestat posílat na Ukrajinu zbraně a jednat o míru. Taky jsem pro mír, ale nemám dojem, že ho chce i Rusko. Vy ano? A za jakou cenu je pro vás mír přijatelný? Je to i za cenu ztráty území? Vy byste třeba ustoupil agresorovi, který by nás napadl a chtěl tak získat naše území?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.05.2024 20:27:11 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.

Ukrajina nemůže vojensky porazit Rusko, protože skončí na zdrojích (materiálních, finančních a hlavně lidských). To jsem tvrdil již před dvěma roky a nyní dochází na má slova. Vojenský debakl Ukrajiny už se neodvratně chýlí k závěru.

Vláda Petra Fialy a elitáři z EU po dvou letech bohužel stále nepochopili, že posílat zbraně na Ukrajinu a zároveň poskytovat ve státech EU dočasnou ochranu 650 tisícům ukrajinských mužů v branném věku, jaksi nedávají smysl. 

Je jasné, že bude potřeba v mírových rozhovorech přijímat kompromisy. Dodávky zbraní na Ukrajinu pouze podporuje zabíjení na obou stranách. I křehký mír je lepší než válčení. Osobně bych považoval za přijatelné řešení rezoluci RB OSN, a na základě toho modré přilby mezi rozmístěné mezi válčící strany a jednání. Podobně jako to bylo v devadesátých letech minulého století na Balkáně. 

Zůstávám s pozdravem