Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2024 12:16:09 - Sejmon

Co myslíte tou Čínskou hrozbou?

Že Čína ovládne evropský trh? To už ale dávno ovládla, a to i s přispěním EU, které celý trh přeregulovává. Jinak vaše ambice jsou hezké, ale fakt jak se ptala už paní předemnou. Kdyby byla EU skutečně schopná vyřešit problémy, například migraci, neudělala by to už dávno? A myslíte, že je třeba schopná zastavit Rusko, pokud se rozhodne, že bude v agresi nebo snaze ovládnout nebo třeba zevnitř rozvrátit i jiné země EU pokračovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.07.2024 10:15:44 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den, jedna se jednak o ekonomickou hrozbu, ale také krádeže know-how či citlivých dát obyvatel. Přeregulovanost může být určitě  v m oha oblastech taky problém. Porušení pravidel hospodářské soutěže  v podobě vývozu za dumpingové ceny ze strany ČLR ale nemůže zůstat bez reakce a nejlepším řešením je zde uvalení vyšších cel. EU jako celek může v oblastech jako migrace pomoci jen zčásti , protože ne všude má pravomoci k tomu, aby mohla jednat a zodpovědnost je pak především na národních státech. Když šlo opravdu do tuhého, dokázala většinou Evropa jako celek dobře zareagovat. Věřím, že by to nakonec zvládla i v případě přímé hrozby napadení Ruskem. S pozdravem Tomáš Zdechovský