Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2024 11:22:42 - kreczbachová

Ke střelbě

Dobrý den, téměř všichni asi mimo policii a ministra mají pochybnosti o závěrech vyšetřování střelby na filozofické fakultě. Mě zajímá, jak to, že vyšetřování trvá tak dlouho? A lze vůbec čekat, že by policie řekla, že někde udělala chybu? Kdyby ji přiznala, co by následovalo? Jakou zodpovědnost za svůj postoj jednotlivci nesou? Je mi jich teda částečně líto i pro ně to musel být extrémně náročný zásah, ale vyhasla spousta mladých životů, a kdo ví, zda ne zbytečně (hlavně teda jestli je pravda, že policie neprohledala celou budovu hned napoprvé a taky nechápu, proč neproběhla evakuace).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.07.2024 9:08:24 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. Já si Vážím práce policie, v tomto případě dvojnásob. Já i moji kolegové si ale myslíme, že došlo k pochybení před zásahem. Od začátku se vědělo, že útočník není sebevrah ale vrah. Mě tedy připadá, že kroky, které byly uskutečněny před zásahem na fakultě a informovanost o vrahovi byla nedostatečná. Třeba stačilo, aby byli důslednější při kontrole objektu. Prevence třeba mohla být účinější než hrubá síla a nasazení v budově. Jinak za nasazení a přímý zásah si zaslouží velké poděkování všichni, kteří se toho účastnili. Jde spíše o předávání informací v sekcích policie a správné vyhodnocení situace. Vadí nám politikaření ministra, který se snaží něco skrývat. Jde mi o princip přístupu.

Patrik Nacher