MUDr. Ladislav Václavec

  • BPP
  • Bruntál
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2024 12:41:45 - sarka b.

Nedostatek lékařů

Dobrý den, souhlasím s vámi, že zubařů je u nás málo nebo jsou převážně soukromí. Ale problém se netýká jen zubařů, ale i dalších doktorů. Třeba pro děti - tam chybí snad všude (zubaři, pediatři, na pohotovosti), a to i ve městech. Zajímá mě, kde vidíte příčinu toho, že je u nás lékařů tak málo, a že jak jste sám poznamenal jsou často vyššího věku? A hlavně, jak tento problém, který se vlče už dlouho a jen narůstá, řešit? Máte nějaké řešení? Děkuji Šárka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

hlja

Odpověď

01.07.2024 17:45:51 - MUDr. Ladislav Václavec
Je naprosto nezbytná restruktualizace péče, tak aby odpovídala potřebám regionů a současné medicíně, kde již není tak velká potřeba dlouhé hospitalizace. Je třeba vytvořit páteřní síť nemocnic/ 1 komplexní v okrese/, zbytek restruktualizovat na specializovaná pracoviště či následnou péči pro stárnoucí populaci. Je třeba redukovat počet lékařů ve fakultních nemocnicích, kde je jich zbytečně mnoho. Stran pohotovosti musí být dána povinnost pro všechny lékaře/ i soukromé/ rovnoměrně se podílet na zajištění pohotovostních služeb. Pak věřím tomu, že péče bude zajištěna.