Ing. Petr Liška

Starosta Malých Žernosek, kandidát do Senátu
  • STAN
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2024 16:29:01 - Marek Horvát

k obraně

Dobrý den, co si myslet o jednání Černochové, které vadí, že by náčelník generálního štábu měl oficiální profil na sociální síti? Nemyslíte, že by to mohlo přilákat nové lidi do armády? A co mě taky zajímá je, zda souhlasíte s možným zákazem focení vojenských objektů? Je tomu totiž vůbec nerozumím, jak to, že to dosud nikomu nevadilo, co se teď změnilo? Fakt si myslíte, že by to nějak ohrozilo naši bezpečnost? Jak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2024 9:59:59 - Ing. Petr Liška
 Pan generál Řehka má svůj osobní profil na sociálních sítích a jako osobní může sloužit jen k šíření informací a názorů, které nedotýkají, řekněme, pracovních záležitostí. Stejně tak by měl fungovat i osobní profil politika, který se dostává třeba k režimovým informacím. Spor probíhal o profilu pracovním, který byl vázán na funkci náčelníka GŠ. U tohoto profilu bych osobně nepovažoval za škodlivé když v koordinaci s oficiálním profile Armády a MOČR, pomůže s komunikací obranného resortu směrem k veřejnosti. Naopak bych považoval za prospěšné, když by resort dokázal využít jiné formy, nebo podoby komunikace, než jakou bych očekával od oficiálního resortního účtu, který vždy bude více formální. Možnost oslovovat veřejnost více osobně, prostřednictvím odborně erudované osoby z prostředí Armády, může pomoci resortu jako celku komunikovat témata a popularizovat Armádu a její význam pro naši bezpečnost.