Bc. Lucie Šafránková

poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2024 15:48:31 - Berika

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvrdím, že se nikdo nemaká, ale myslím, že řada z politiků má plat spíš jen jako odměnu za nic a mnozí i svou funkci i jako dobrou cestovku, kterou mají zdarma.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2024 15:50:30 - Bc. Lucie Šafránková
Ano, přístup jednotlivých poslanců k výkonu mandátu a práci je rozdílný a individuální. Nemám právo nikoho hodnotit - to přísluší občanům-voličům.
Já sama k poslanecké práci přistupuji maximálně zodpovědně a o její náplni a výsledcích občany pravidelně informuji.
Každé pondělí jsem fyzicky přítomna ve své poslanecké kanceláři, na webu Sněmovny je přesně vidět počet a obsah mých vystoupení, počet zákonů a pozměňovacích návrhů, které jsem vypracovala a podala (v tomto volebním období jich je okolo 200).
Kromě toho pracuji ve výborech a komisích Sněmovny, kde plním další úkoly, publikuji, snažím se být spojkou občanů s úřady v případech, kdy mě o to požádají apod.
Časově se práci věnuji na 100 procent, včetně víkendů. Každý si může zkontrolovat moji docházku, účast na hlasování, kromě krátkého onemocnění jsem přítomna a aktivní vždy a vždy jsem připravena skládat z této práci, která je zastupováním občanů, skládat účty.
Chápu, že se lidem nelíbí časté neodůvodněné či neomluvené absence poslanců apod.