plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2024 14:07:32 - Berika

Děkuji za odpověď

Pane Nytro, dobrý den, moc vám děkuji za váš zájem. Je fajn, když víte, že někoho také zajímá, co si myslíte a diskutuje s vámi, i když je to třeba nepříjemné téma. Bohužel jsem se třeba ptala i pana Kortyše a neodpověděl mi. Já si taky nemyslím, že byste měli být placeni jen podle toho, zda hlasujete, ale měla by se zohledňovat i další kritéria a hlavně mi nepřijde i vůči pracujícím politikům fér, že berou stejně, jako ti, kteří jsou tam jen do počtu a já si opravdu nemyslím, že jsou všichni tak pracovití. Taky mi třeba vadí, když politici kumulují významnější funkce, jako třeba Bek nebo, že pobíráte plné náhrady, i když se třeba rok politik neúčastní žádné schůze ani hlasování. Opravdu si myslíte, že je odměňování politiků hlavně vůči nám lidem spravedlivé? A ještě mi dovolte jednu upřímnou otázku, fakt myslíte, že je potřeba tolik politiků? Podle mě, kdyby se počet poslanců a senátorů aspoň o třetinu snížil, ničemu by to nevadilo a dost by se ušetřilo. Děkuji za váš čas.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2024 12:36:10 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Ještě jednou dobrý den. Děkuji za pochvalu, ale já to považuji za samozřejmost - pokud není dotaz/poznámka/komentář neslušný, vždy se snažím odpovědět. V otázce kumulací funkcí s Vámi souhlasím. Sám jsem postupně „vycouval” ze své účasti v Radě města Ostravy a následně v ostravském zastupitelstvu. Roční neúčast na jednání si pamatuji jen jednu, jednalo se o dnes již zesnulého senátora.

A k tomu snížení počtu politiků: jistě, představit si lze leccos, určitě by to fungovalo. Ta úspora by byla cca 200-250 miliónů ročně. Je ale třeba si uvědomit i druhou stranu mince - senátní obvody by se zvětšily, a tím by vzrostla pestrost voličů. U Sněmovny by to snížení postihlo zejména menší strany, resp. ty s menším procentem získaných hlasů.

S úctou Zdeněk Nytra