Ing. Klára Dostálová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2024 10:09:56 - Líba Konvalinka

Proč jste vlastně založili novou frakci?

K čemu je to přesně dobré, pro nás? Četla jsem, jaké máte priority, ale chápu to správně, že doteď jste je bez nové frakce nemohli prosazovat? Proč? A co říkáte na to, jak založení hlavně vládní politici kritizují a tvrdí, že bude sloužit zájmům Ruska? I když podle nich slouží Rusku každý, kdo má jiný názor než oni sami

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2024 14:07:47 - Ing. Klára Dostálová
Hnutí ANO se podařilo na evropské úrovni něco, čeho dosud žádná jiná česká politická síla nedosáhla. Stáli jsme přímo u zrodu třetí nejsilnější frakce v Evropském parlamentu, kde se střetávají společné zájmy nejméně dvanácti zemí napříč kontinentem. Naše společná témata jsou zastavení ilegální migrace, změna Green Dealu nebo zachování práva veta, tedy suverenity členských států. 
Chápu, že je naše iniciativa trnem v oku vládní koalici, která se z nás snaží v zoufalosti udělat proruského ďábla. Ostatně stejně postupují už dva roky na národní úrovni. Kdo chce tak ví, že hnutí ANO podpořilo všechna opatření na pomoci Ukrajině a jako jediná česká parlamentní strana jsme na pomoc Ukrajině nepřispěli jen plackami na klopě sak svých poslanců, ale deseti miliony z vlastního rozpočtu.