Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2024 13:47:48 - Karel z depa

bydlení

Dobrý den, četl jsem vaši odpověď na téma bydlení a mám taky dotaz. Nemůžete jako zákonodárci nějak zařídit to, aby se stavělo cenově dostupné bydlení? Protože teď, když se staví, tak je to samé luxusní bydlení. Ať se staví i to dražší, ale ať je zachován minimálně nějaký poměr, kdy musí být stavěno i bydlení pro obyčejné lidi, klidně i nájemní. Jinak se budou dál stavět hlavně drahé byty a levnější bydlení tak nebude ani kde stavět.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2024 22:08:13 - Ing. Jaromíra Vítková
 Dobrý den Karle,

děkuji za Váš zájem a rozumím Vašemu znepokojení ohledně situace na trhu s nemovitostmi. Já osobně se otázkou bydlení přímo v Senátu nezabývám, protože tato problematika spadá do gesce jiných Výborů, jejichž nejsem členkou. Přesto jsem přesvědčena, že situaci je nutné řešit, a proto jsem připravena případné návrhy na zlepšení podmínek výstavby dostupného bydlení podpořit.

Aktuálně se se v Poslanecké sněmovně projednává návrh zákona o podpoře bydlení, který by měl omezit takzvaný obchod s chudobou a snížit počet osob v bytové nouzi a v konečném důsledku by měl mít vliv na sociální politiku. Takové změny vítám a podporuji je.

Rozumím i vašemu argumentu, že by měl být zachován poměr mezi výstavbou takzvaného luxusního bydlení a cenově dostupných bytů, nicméně jedná se o složitou problematiku, která by vyžadovala vyhodnocení a zvážení dopadů této regulace. Je nutné se dívat na věc komplexně a před zavedením regulace zhodnotit dopady všech zainteresovaných stran. Ale určitě je to jedna z možností, kterou by bylo dobré zvážit.