Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2024 10:26:30 - Tabáček

Navýšení mezd

Souhlasím s vaším komentářem, kde kritizujete Fialovu drahotu. Jen mě zajímá, zda máte plán, jak docílit toho, abysme se měli líp? Teď myslím hlavně to, proč jsou u nás tak nízké mzdy, přitom platíme docela vysoké daně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

eva41, tomsik1, Big Stayer, Leostyn, Vesmir, martinstanislav, Jirka 59, Mgr. Bc. Jiří Vodička, Venda3, franta K, Pamětník2, lamil, velinak, Rebel Dandy, Vida, ptata, wladyk, Kritická, AjkaBajka, Bajajka, Muller, Nechtík, 136N, miromiro

Odpověď

14.08.2024 12:40:52 - Radek Rozvoral
Dobrý den a děkuji za zaslání. Vše se odvíjí od minimální mzdy, která je velice nízká. SPD již dlouhou dobu prosazuje zakotvit do zákona tzv. valorizační mechanismus způsobu a tempa zvyšování minimální mzdy a to tak, aby byla pevně svázaná s vývojem průměrné mzdy v národním hospodářství. Nesouhlasíme proto s vládním návrhem úplně zrušit tzv. zaručené mzdy v soukromém sektoru. Toto opatření by jednoznačně vedlo k poklesu mezd českých občanů, k tlaku na růst pracovní migrace ze zahraničí a k rozšíření objemu daňových a pojistných úniků na černém a šedém trhu práce. Hezký zbytek dne.