Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2024 13:16:10 - šebánková

Vaše kampaň

Některé vaše slogany jsou i vtipné, některé mi přijdou ale dost agresivní a není mi jasné, jak třeba EU souvisí s krajskými volbami? A co mi teda přijde přes čáru je ten váš slogan s chirurgy z dovozu. Máte dojem, že bysme se aktuálně bez zdravotníků z ciziny obešli? Je to smutné, ale neobešli. Zkuste si třeba sehnat zubaře. Nebýt Ukrajinců, tak žádného nemám a spousta lidí v mém okolí taky ne. A upřímně si na něj nemůžu stěžovat. A jestli je zde nějaký migrant, který ale pracuje, tak co je na tom špatného?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2024 20:49:43 - Radek Koten
 Představitelé této vlády nám říkají, jak je migrace ze třetího světa přínosná. Že přicházejí "lékaři a inženýři". Z rovníkové Afriky a migračních center na Lampeduse a dalších to tak však nevypadá. Alegorie tak reaguje na hloupá prohlášení vládnoucích špiček a reflektuje útoky nožem v celé západní Evropě, kdy není den bez pobodání, nebo ubodání. Podporovatelé nelegální migrace nechtějí nést odpovědnost a přenáší ji na lidi, kterým se vraždění a násilnosti nelíbí, protestují, protože pohár jejich tolerance přetekl. Vymahatelnost práva v západní Evropě již neexistuje, pokud uvážíme, že v NO-GO zónách se Policie již nemůže pohybovat. Proto je na místě upozornit na problémy západního světa a v ČR je neopakovat. Co se týká opravdových lékařů ze zahraničí, máte pravdu. Slovenští lékaři, částečně i z UA v minulých letech participovali na naší zdravotní péči, protože naši lékaři, kteří vystudovali, šli za lepším na západ. To platí i pro střední zdravotní personál. Je tedy na místě, položit si otázku, zda naše bezplatné školství na straně jedné, oproti drahým západním školám na západě nemotivuje právě české lékaře odcházet po škole bez jakékoliv povinnosti k daňovým poplatníkům v ČR za lepším. Nemám nic proti svobodě rozhodnutí pracovat v jiném státu EU, ale nový zaměstnavatel by měl našemu státu nahradit veškeré výdaje našeho státu za právě vystudovaného lékaře. Druhou cestou je motivovat lékaře pracovat doma za odpovídající plat, podobně, jako to udělala vláda Roberta Fica.