Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2024 10:28:23 - Edita Pf.

bydlení - pokračování

Vážená paní senátorko, moc vám děkuji za Váš čas. Málokdy se stane, že by politici opravdu odpovídali, na to, na co se ptáte, pokud vůbec odpoví. Já netvrdím, že je nutné mít vlastní bydlení, i když je to fajn, ale problém je, že není ani dostatek nájemního bydlení nebo je předražené. Neměly by se ceny nějak zastropovat? Netvrdím také, že je řešení snadné a podle mě tu selhali politici, kteří měli problém řešit už před 20-30 lety. Bohužel si myslím, že se řešení jen tak nedočkáme a situace je opravdu kritická. Přeji Vám, ať se Vám daří. Edita

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.09.2024 16:18:05 - Ing. Jaromíra Vítková
 Vážená paní Edito,

děkuji za milá slova a zároveň Vaše pochopení pro složitost této situace. S nedostatkem dostupného bydlení souhlasím, a i já vnímám nutnost řešení, které mělo přijít už dávno. Nynější stav se musíme snažit zlepšit a usilovat o to, aby pro budoucí generace byla situace příznivější. Co se týče zastropování cen, je to složitá a komplexní otázka. Jak ukazují zkušenosti z jiných zemí, regulace cen může mít i negativní dopady. Může například omezit nabídku nájemních bytů. Řešením je spíše podpora výstavby dostupného bydlení a urychlení stavebních řízení, což je právě teď jedním z témat, kterými se zabýváme.

Děkuji za důvěru a přeji Vám vše dobré.