plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2024 12:03:03 - Luhátko

korespondenční volba

Mně je v celku jedno, zda korespondenční volba bude nebo ne, ale v čem je spravedlnost a férovost, když třeba v korespondenční volbě můžete svůj hlas změnit? Moc taky nechápu, jak to bude vypadat v praxi? A když už mohou v zahraničí volit poštou, proč nemůžeme všichni, tedy i tady? Nebo ještě lépe, volit elektronicky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2024 7:49:02 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den. Musím se přiznat, že ten důvod pro změnu mi zcela jasný nebyl. Teoreticky to vychází z toho, že korespondenčně hlasujete dopředu, ale byly tam i další důvody.

A proč ne „volit poštou“ u nás? K prosazení nebyla politická vůle. A u nás není, jako v některých zemích, problém s velkou vzdáleností, jak se dostat do volebních místností. Navíc zde máme institut voličského průkazu, pokud jste mimo své bydliště na území republiky; případně můžete využít právě korespondenční volbu, pokud dopředu víte, že budete v době voleb mimo republiku.

S úctou Zdeněk Nytra