Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2024 17:08:30 - JACKS

Jak chcete docílit zvýšení mezd?

Souhlasím s tím, co zde píšete o mzdách, jen mi chybí vysvětlení, jak vy chcete docílit zvýšení mezd, které se propadají i v soukromém sektoru? To můžete nějak ovlivnit? A co už mi vůbec nejde na rozum, jak toho chcete docílit, když vyhrajete krajské volby? Cožpak hejtman může nějak ovlivnit mzdy lidí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2024 11:49:34 - Radek Rozvoral
Dobrý den a děkuji za zaslání dotazu. Vše se odvíjí od minimální mzdy, která je velice nízká. SPD již dlouhou dobu prosazuje zakotvit do zákona tzv. valorizační mechanismus způsobu a tempa zvyšování minimální mzdy a to tak, aby byla pevně svázaná s vývojem průměrné mzdy v národním hospodářství. Nesouhlasíme proto s vládním návrhem úplně zrušit tzv. zaručené mzdy v soukromém sektoru. Toto opatření by jednoznačně vedlo k poklesu mezd českých občanů, k tlaku na růst pracovní migrace ze zahraničí a k rozšíření objemu daňových a pojistných úniků na černém a šedém trhu práce. Dále je třeba podpořit mladé pracující rodiny, aby chtěly mít děti (www.rodinana1miste.cz). Toto všechno můžeme ovlivnit pokud budeme vládní stranou a krajské volby jsou předzvěstí voleb parlamentích, které se budou konat příští rok na podzim. Hezký zbytek dne.