plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.09.2024 16:03:40 - Koníčková

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a TOP 09 takto hází klacky pod nohy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bedrník

Odpověď

09.09.2024 12:11:12 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
 Dobrý den, paní Koníčková. V poslední větě si trochu odporujete. Jestli mladí lidé s problémy dosáhnou na hypotéku, tak asi ani nemají zbytné finance na mimořádné splácení. S výjimkou tzv. bankovní turistiky, tedy, že přeskakují z banky do banky i častěji než jednou za rok. Ovšem ani ty „zlé” banky nemají peníze, které následně půjčují, zadarmo, musí si je taky někde půjčit, a to za podmínek daných tou smlouvou s klientem.

Existují těžké životní situace (úmrtí, rozvod…), které jsou z tohoto režimu vyjmuty. A zároveň v době výročí smlouvy (tedy každý rok) zůstala zachována možnost splatit až 25 procent bez poplatku!

S úctou Zdeněk Nytra