MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA

  • BPP
  • Strakonice
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2024 13:31:08 - christof

Nemyslíte, že by bylo férovější, kdyby se volby odložily?

Dobrý den, myslíte, že je správné, že vláda kvůli povodním nechce odložit volby? Lze je pak vůbec považovat ze regulérní, když spousta lidí kvůli povodním volit nepůjde, jelikož mají jiné starosti? Jak si vysvětlujete, že vláda chce volby teď za této situace? Co by se stalo, kdyby se volby odložili? Podle mě nic. Ale čistě teoreticky mě zajímá, kdyby se volby odkládali, chápu správně, že o tom rozhoduje jen vláda a schvaluje to sněmovna bez senátu? A lze volby odložit libovolně dlouho?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.09.2024 15:43:47 - MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA
Pěkně zdravím, nechci se pouštět do vládních kompetencí – stav ohrožení, nouze, krize.Vnímám ujištění vlády, resp. premiéra, že volby je možno uskutečnit, že centrální orgány personálně či technicky pomohou zajistit hladký průběh.Co se týče odkladu mimo tyto situace by skutečně bylo třeba přijmout novelu zákona, to je zřejmě nereálné během hodin.Zdravím,TF.