Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.10.2024 14:42:30 - Fleischer

Myslíte, že se SPD ve vládě bysme to vyhráli?

Kritizujete ANO a STAČILO, ale se SPD jste se spřáhli. Vy myslíte, že kdyby SPD byla ve vládě, že by se nám žilo líp? A nevadí vám, že jde o levicovou stranu? Nebyli Svobodní vždy spíš pravicoví?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Odpověď

21.10.2024 11:58:13 - Mgr. Libor Vondráček
Dobrý den,

děkuji za zprávu a jsem rád za tuto zpětnou vazbu.

O spolupracích v krajích rozhodovalo krajské vedení. Celostátní předsednictvo se omluvilo za celostátní spolupráci s Trikolorou. Důvody k omluvě přetrvávají stejně jako důvody k tomu ji neopakovat. V krajích jsou ale jiné problémy a také jiné důvody, proč s někým ne/spolupracovat.

Už v únoru republikové předsednictvo jasně označilo za letošní priority evropské a senátní volby a v krajích by možná bylo nejlepší vůbec nekandidovat: https://svobodni.cz/stanoviska-strany/stanovisko-svobodnych-k-volbam-v-roce-2024/

V nějakém kraji tak kandidujeme s KDU-ČSL, jinde s SPD a vůbec nic to neznamená směrem k celostátní politice. Na tiskovce SPD ke krajským volbám nikde nevidíte naše logo ani žádného představitele naši strany, protože stranicky se nijak nespojujeme.

Pouze výjimečně (3/14 krajů) se kvůli zásadním problémům daného kraje rozhodli naši lokální členové jít do jednorázově regionální spolupráce právě s SPD.


Náš program a parlamentní volby krajské spolupráce nijak neovlivňují a zůstáváme pravicovou stranou.