Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2013 9:28:26 - pavel slampa

Boj o protony

Vážená paní senátorko,
máte-li zájem, rád bych Vám zaslal na tuto problematiku má vybraná odborná vyjádření. Rozbor iHETA byl proveden na zakázku PTC a v některých otázkách není objektivní, je tendenční a zavádějící. Navíc za mé odborné a objektivní poznámky k protonové terapii jsem urážen na facebooku nevybíravými slovy představiteli PTC.
prof. Šlampa Pavel, radiační onkolog

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2013 18:57:33 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

Vážený pane profesore,

těší mne Váš zájem o můj blog týkající se zavádění protonové léčby v ČR. Analýzu iHETA jsem v něm zmínila především kvůli využití QALY pro hodnocení efektivnosti léčebné metody. Nebyl to však jediný zdroj, který s tímto ukazatelem pracuje. Odkazovala jsem také na policy paper ministerstva zdravotnictví Spojeného království. Tento zdroj pokládám za solidní. Souhlasím s Vaším názorem, že „nové technologie je nutné do běžné praxe zavádět uvážlivě“, který jste prezentoval před rokem v Medical Tribune. Osobní útoky vůči Vaší osobě rozhodně nepodporuji. Máte-li k tématu další podklady, budu samozřejmě ráda, když mi je laskavě poskytnete.

S pozdravem, 

Eva Syková