Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2013 14:17:51 - pony123

proč jste se dopustil porušení zákona?

Co říkáte a především co nyní budete podnikat ve věci porušení zákona, kterého jste se měl podle mandátového a imunitního výbor senátu dopustil jako bývalý senátor tím, že jste nepředložil výboru své majetkové přiznání v zákonné lhůtě? A co jej příčinou? I kvůli pozdnímu podání majetkového přiznání se dnes nestal poslancem Sobotka z ANO...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2013 11:45:53 - Tomio Okamura
Podnikat nemusím nic - podal jsem majetkové přiznání ihned, jakmile jsem se dozvěděl, že ho mám podat. Problém byl v jediné věci: zákon stanoví, že senátoři podávají za uplynulý rok majetkové přiznání v červnu, a já ho také řádně podal. Je tu ovšem výjimka ze zákona, která říká, že pokud vám skončí senátorský mandát, musíte podat přiznání znovu do jednoho měsíce. O této výjimce jsem nic netušil a tušit nemohl. Senát mi poslal dopis s instrukcemi, co vše musím po skončení mandátu udělat, co a jak a kde vrátit atd., ale o této věci mě nikdo neinformoval. Ještě si naopak kolegové z ODS počkali, až lhůta projde, a pak ihned informovali média. Věřte, že nikdo není vševědoucí a já už vůbec ne - ostatně o téhle mimořádné povinnosti nic netušili ani další mí senátorští kolegové. Případ pana Sobotky máte popletený - mandátu se vzdal, protože své straně zatajil dluhy, majetkové přiznání podávat nikde nemusel a nemusí. Ale z toho, co vím, neodevzdal včas daňové přiznání.