Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.01.2014 11:34:10 - Pavel Staněk

Gender

Dobrý den,
chtěl bych reagovat na Váš příspěvek ,,Mužství v ohrožení", který je nejen pro mne, ale především pro ženy v mém širokém okolí
naprosto šokující, ,,mezi řádky" je zřejmé tvrzení, že ženy ,,patří k plotně, úklidu, výchově dětí a kradou mužům pracovní místa" ( viz vnější a vnitřní úlohy). Vám tento ,,zatuchlý" diskriminační pohled skutečně připadá v pořádku? V 21.století se s tímto můžeme setkat snad jen v Saudské Arábii a částečně v jiných muslimských zemích či u náboženských minorit jako jsou Mormoni nebo Amišové. Pokud máte přítelkyni nebo manželku, sdílí ona Váš diskriminující názor? Vede Vás k tomu snad nějaké extrémistické náboženské přesvědčení? Co bude, pokud se dostanete do vyšší politiky následovat? Budete navrhovat zákaz antikoncepce, interrupcí a další porušování lidských práv z ,,dogmatického přesvědčení"? Musím Vám sdělit, že lidé jako Vy mě děsí stejnou měrou jako komunisté či jiní extrémisté.

Děkuji za odpověď

S pozdravem Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2014 17:26:41 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den pane Staněk,
své názory píši na blog zásadně v řádcích a ne mimo řádky jako tomu dělají někteří, kteří se bojí svůj názor projevit, ať už z jakéhokoli důvodu. Dovolím si citovat například jednu větu z mého blogu: "Jsem přesvědčen, že se doba změnila k lepšímu. Žena v případě svého rozhodnutí může být samostatná a není nucená být na někom za každou cenu závislá." Věřím, že ani Vám tato myšlenka nepřijde nijak extrémně konzervativní a radikální. V mém bloku jsem se snažil poukázat na krizi mužství. To, že se naše společnost vyvíjí je přirozené. Bohužel nároky na ženy jsou dle mého názoru postupně vyšší, u mužů tomu tak není. Je na každé ženě, jestli se rozhodne dát přednost rodině nebo kariéře. Máte pravdu, že pro mě je rodina zásadní hodnota. 
Co se týká Vašeho postupného konspiračního konstruktu, překvapuje mě, že případný zákáz potratů vnímáte jako porušování lidských práv. Možná by bylo dobré se na to podívat z pohledu toho dítěte. Právě z toho důvodu nejsem příznivec interrupcí.
Pro ostatní čtenáře je můj blog k nahlédnutí zde: Mužství v ohrožení
S pozdravem
Šimon Heller