potravinová soběstačnost
Nezlobte se na mě, ale kdo nebo co způsobil, že je v Česku nedostatek českých potravin, a co je horší pokud je najdete, jsou dražší než ty z ciziny? A druhý dotaz, jak je možné, že stejný výrobek má jinou kvalitu, pokud je prodáván u nás a v cizině? A není to vlivem ceny, protože i když je u nás výrobek méně kvalitní je dražší. Budu ráda, když odpovíte. Zuzana
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
03.05.2014 10:05:53 - Ladislav Velebný
Dobrý den paní Zuzano,
nedostatek českých potravin je způsoben tím, že již dříve bylo utlumeno české a
moravské zemědělství a byly špatně vyjednané plusové kvóty. Podle mého názoru,
k Vašemu druhému dotazu, se jedná o špatnou obchodní politiku nákupních (obchodních)
řetězců, kteří upřednostňují svůj zisk, nehledí na svého zákazníka a tím také
na kvalitu potravin.
S pozdravem poslanec Ladislav Velebný