potravinová soběstačnost
Nezlobte se na mě, ale kdo nebo co způsobil, že je v Česku nedostatek českých potravin, a co je horší pokud je najdete, jsou dražší než ty z ciziny? A druhý dotaz, jak je možné, že stejný výrobek má jinou kvalitu, pokud je prodáván u nás a v cizině? A není to vlivem ceny, protože i když je u nás výrobek méně kvalitní je dražší. Budu ráda, když odpovíte. Zuzana
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
25.03.2014 13:39:55 - Ing. Josef Kott
Bývalé politické reprezentace bohužel neměli zemědělství jako prioritu, což způsobilo velké problémy pro chovatele hospodářských zvířat. To mělo za následek ztrátu soběstačnosti a uvolnění cesty pro dovoz zahraničních potravin. Doufám, že dojde k narovnání konkurenceschopnosti výrobců českých potravin a tím se navýší naše potravinová soběstačnost. Co se týká druhé části Vaší otázky, nemyslím si, že české výrobky stejné kvality jsou v Čechách dražší, než v zahraničí.