Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 20:20:33 - Petr Kobran

Pravdě o vladě

Dobrý večer jmenuji se Petr jsem občanem této krásné země. Pracuji jako řidič v mezinárodní kamionové dopravy a jsem zaměstnaný u rakouské firmy. Proč to píši to když se vracím po 2dvou měsících domu do Čech tak jsem znechucen tím co se dozvídám o tom jak se tu tu rozkrádá celá republika. Proč s tím už konečně někdo nic nedělá proč se nezmění ústava tak aby kdo příjde do vlády z toho neměl byznys. Já když nebudu pracovat poctivě a svědomitě tak mě vyrazí. Omlouvám za to slovo. Tak doufám že mi dá někdo vysvětlení. Proč vláda neděla to co má a né jen vymýšlet způsoby jak si urvat z koláče jménem statní kasa. Děkuji za Vaší odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 10:56:39 - Ing. Markéta Pekarová Adamová
Dobrý den, vážený pane Kobrane,

nevím, jaké rozkrádání máte konkrétně na mysli. Pokud větou „..aby kdo přijde do vlády z toho neměl byznys.“ narážíte na možný konflikt zájmů, tak to upravuje zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů. Jestli tento zákon je, nebo není jednotlivými členy současné vlády dodržován, popřípadě proč není, je otázka spíše na pana premiéra. Nemyslím si, že by v naší republice bylo výrazně více nepoctivých lidí ve všech úrovních společnosti. Tento dojem samozřejmě můžeme mít, protože v médiích se o poctivých politicích a pozitivních věcech mnoho nepíše, ale je na každém z nás, abychom se nemuseli za své činy stydět a dodržovali platné zákony. Změna Ústavy v tomto smyslu asi není nutná.