Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2014 14:39:14 - LadaJo

Jak jako křesťan můžete odmítat napravení katolických zrůdností a zločinů?

Pane Hellere, jak jako křesťan můžete odmítat napravení katolických zrůdností a zločinů a na někdejší KSČ klást vyšší mravní a jiné nároky než na kardinála Duku a katolickou církev? Copak by dobrý křesťan pod záminkou, že katolickou církví naloupený majetek po ní převzala KSČ mohl tvrdit, že zlodějem byla jen KSČ a původní zloděj nic vracet nemusí, nebo dokonce že má být za své zločiny a vyhlazovací války proti Čechům odměněn? Charitu by přece chtěl dělat každý zloděj, kdyby mohl krádeží a zcizením majetku občanů zbohatnout a žít jako kardinál v paláci a totalitně ovládat své podřízené spolupachatele?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2014 17:16:40 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
osobně jsem přesvědčen, že církev udělala více dobrého než zlého. Tím neříkám, že je bezchybná. Komunismus je ale oproti tomu zločinná ideologie. Jedná se o něco zcela jiného. Jak už jsem Vám psal v minulé odpovědi, je otázkou, kam až se v minulosti vracet. Obecně panuje shoda, že zločiny komunismu by měly být napraveny. Bohužel se tomu tak děje jen částečně. Pokud chcete zpochybňovat, že majetek má být po ukradení navrácen, pak tomu ale čiňte stejně tak u všech, nejen u církve.
Přeji pěkný den
S pozdravem
Šimon Heller