Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2014 22:33:05 - Jarda H.

Spojenectví.

Dobrý den pane prezidente ČR, jsem trochu nedůvěřivý ve spojenectví s USA, je-li pravda, že věděli předem o sovětském vpádu do Československa v r. 1968 a nechali nás v tom (a co Maďarsko a NDR?). Co udělalo Nato pro osvobození od SSSR? Až když se komunismus sám zhroutil, tak najednou jsme v jejich zájmu. A to se mi nelíbí. Buďme sví a nelezme někomu někam, jak to umí pan Schwarzenberg i pan Zaorálek. Totiž USA se může klidně jednoho dne rozhodnout opustit své spojence a zase budeme v tom. Je lepší nevěřit a být mile překvapen, než věřit a být překvapen, jak už se kolikrát v naší historii stalo. Otázka zní: nejsme náhodou zralí na neutralitu? J. H.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2014 16:01:40 - Ing. Miloš Zeman
 Neutralita je ten nejdražší způsob obrany, a protože se zaprvé musíte bránit všemi směry a zadruhé neexistuje dělba práce, kde byste se zaměřili pouze na jeden typ vojenské techniky nebo vojenského vybavení. Česká republika nemá tak vysokou životní úroveň a ekonomickou výkonnost jako například Švýcarsko nebo Rakousko, které si neutralitu mohou dovolit.