Vojtěch Mišičák

Kapitalisté mají pohádkové zisky, zatímco dělníci mají hlad
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2015 23:22:21 - democrat

Stalinova vláda

Vážený soudruhu Mišičáku,
historická osoba Josifa Stalina je často spojována s událostmi jako je hladomor, monstrprocesy, masové popravy nevinných, vytváření kultu osobnosti, zřizování sítě gulagů atd.. Obecně se podle historiky vyzkoumaných dat uvádí, že je Stalin odpovědný za desítky milionů lidských životů, přičemž podle Vašich slov bylo "od roku 1921 do roku 1954 za kontrarevoluční a jiné nebezpečné hospodářské přestupky, bylo odsouzeno k smrti 643 tisíc osob". Kdyby to byla pravda a bylo popraveno "jen" oněch 643 tisíc lidí, jak si můžete být jistý že případ každého z nich byl pečlivě přezkoumán a každý z nich byl zločinec? Není už jen statisticky velmi pravděpodobné, že řada z těchto lidí byly nevinné oběti? Kde berete jistotu, že soudruh Stalin nechal odsoudit a popravit pouze vrahy a násilníky? Děkuji za odpověď a přeji hezký večer

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2015 16:13:39 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

K rozsudku je potřeba sehnat vždy přímé důkazy o vině obžalovaného. Čím je jich více, tím více si můžeme být jisti, že rozsudek je správný. Ne, o tom přesvědčen nejsem, že všechny rozsudky byly spravedlivé. To je nejen nepravděpodobné, ale dokonce bych řekl, že je to nemožné. Právě, jsem ale přesvědčen, že kdyby byl soudcem soudruh Stalin, nechal by popravit jistě pouze ty vrahy a násilníky. Žel, když řídíte šestinu světa, ještě z části v době největší války, kterou lidstvo pamatuje, nemůžete vidět všechno a vědět o všem.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák